Storing of een andere vraag? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 055 - 543 14 28

WKZ Installatietechniek
Luchtbehandeling

Werken in een gezond klimaat

Werken in een gezond en aangenaam klimaat draagt bij aan de productiviteit, de concentratie, de hygiëne en het comfort. Kort gezegd: frisse lucht binnen is goed voor de gezondheid en helpt uw medewerkers in hun dagelijks werk. Om een gezond binnenklimaat te creëren is goede luchtbehandeling nodig. Deze luchtbehandelingssystemen zijn er in veel verschillende soorten. Afhankelijk van uw wensen en de kenmerken van het gebouw kan een luchtbehandelingssysteem de ruimte verwarmen, koelen, bevochtigen en ontvochtigen. Bij een efficiënt ingeregeld systeem voorkomt u tevens energieverspilling, wat ook weer bijdraagt aan een beter milieu.

Hoe werkt een luchtbehandelingssysteem 

Luchtbehandeling kan in ieder gebouw worden toegepast, van kantoor tot ziekenhuis en van bedrijfshal tot winkelpand. Het systeem zorgt ervoor dat het binnenklimaat net zo gezond is als de buitenlucht. De ongezonde stoffen, gassen en uitstoot worden afgevoerd. Daarnaast zorgt de luchtbehandeling ervoor dat de ruimtes de gewenste temperatuur en vochtigheidsgraad hebben. De temperatuur wordt geregeld door continue de lucht te verversen, verwarmen of af te koelen. De luchtvochtigheidsgraad wordt bepaalt door de mate waarin de lucht wordt bevochtigt of ontvochtigt. 

Warmte terugwinninginstallatie 

Een bekend voorbeeld van luchtbehandeling is een warmte terugwinninginstallatie (WTW installatie). Hierbij wordt verse buitenlucht gebruikt om de ruimte op te warme of af te koelen. Andere vormen van luchtbehandelingen zijn ventilatiesystemen, warmtepompen, wateropvang en zonne-energie. Wilt u weten welke luchtbehandeling geschikt is voor uw gebouw of kantoor? Neem dan contact met ons op.

Luchtbehandelingskast

Voor grote kantoren, bedrijfspanden en ziekenhuizen kiezen wij vaak voor een centraal luchtbehandelingssysteem met een luchtbehandelingskast. Deze mogelijkheid is altijd maatwerk. Het systeem wordt dan zo ontworpen en ingeregeld dat het binnenklimaat in alle ruimtes optimaal is. Onze specialist komt graag een keer bij u langs om samen met u alle mogelijkheden te bespreken. 

Luchtbehandeling installatie

WKZ ontwikkelt en implementeert maatwerkoplossingen voor een aangenaam klimaat in kantoorpanden, bedrijfshallen en in de utiliteit. De luchtbehandelingssystemen die wij installeren voldoen aan alle eisen en worden ontworpen volgens de meest recente Arbo-voorschriften. Daarnaast kijken wij altijd naar een geschikte installatie die het milieu zo min mogelijk belast. Als het kan gaan wij voor de duurzame oplossing. Zo draagt u niet alleen bij aan een gezond klimaat voor u en uw collega’s, maar draagt u ook bij aan een milieuvriendelijke toekomst. 

Installatie en onderhoud

Een luchtbehandelingsinstallatie moet onderhouden worden om goed te blijven functioneren. Regelmatig schoonmaken en de installatie te laten controleren door daarvoor opgeleide monteurs is essentieel. Met een onderhoudscontract bij WKZ nemen wij het onderhoud en schoonmaken van u over. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken en blijft u verzekerd van schone en frisse lucht in huis. Onze monteurs zijn gecertificeerd en werken volgens de Europese hygiëne normen. 

Wilt u weten welke verbeteringen er bij u op kantoor mogelijk zijn door de plaatsing van een luchtbehandelingsinstallatie? Neem contact met ons op en wij voorzien u van de juiste informatie en gaan graag bij u aan de slag om het binnenklimaat gezond te maken.