Storing of een andere vraag? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 055 - 543 14 28

WKZ Totaalinstallateur
Warmtepompen

Besparen met een warmtepomp installatie

Met een warmtepomp installatie zet u een belangrijke stap richting duurzaam wonen! Een warmtepomp zorgt op een energiezuinige manier voor de juiste temperatuur in uw huis, zodat uw cv-ketel minder of zelfs helemaal niet meer gebruikt hoeft te worden. Hierdoor bespaart een gemiddeld huishouden al snel 50% op het gasverbruik voor de verwarming. Nieuwsgierig of uw woning geschikt is voor een warmtepomp?

Doe de warmtepomp checkHoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een systeem dat samen met (of in plaats van) de CV-ketel functioneert. Het wordt vaak vergeleken met de werking van een koelkast, maar dan andersom. De warmtepomp onttrekt warmte uit een bron; buitenlucht of grondwater. Die warmte wordt gebruikt om de woning te verwarmen. De meeste warmtepompen zorgen ook voor warm tapwater en de moderne varianten zijn zowel instaat om te verwarmen als af te koelen. Wat betekent dat u ‘s zomers kunt koelen en ’s winters kunt verwarmen, met één apparaat.

Informatieve video's over hybride warmtepompen

Hybride warmtepompen - consument

Hybride warmtepompen - installateur

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen: zoals een volledig elektrische, een ventilatie- of een hybride warmtepomp. Iedere warmtepomp heeft weer zijn eigen specificaties en voor- en nadelen. Welke warmtepomp voor uw woning het meest geschikt is kunnen we het beste bepalen tijdens een bezoek bij u thuis. We kijken dan samen naar uw wensen, uw huidige woonklimaat en de aanpassingen die eventueel nodig zijn. Op basis hiervan geven we een advies dat bij uw woning past.

Een warmtepomp installateur die verder kijkt

Bij WKZ willen we u de zekerheid bieden van een goed werkende installatie. Onze (duurzaamheid) adviseurs hebben veel kennis en ervaring met het installeren en onderhouden van warmtepompen in woningen. Daarnaast kijken wij graag, indien gewenst, verder dan alleen een warmtepomp. Wij kunnen u persoonlijk adviseren in volledige duurzame installaties en technieken bij u thuis. Zodat u klaar bent voor de toekomst met een lagere energierekening en zo min mogelijk gasverbruik. NNeem gerust contact met ons op.

Om een warmtepomp te kunnen installeren (en daadwerkelijk te kunnen besparen op uw energiekosten)
moet uw huis aan een aantal voorwaarden voldoen:

De woning moet goed (na-)geïsoleerd zijn.

Hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe hoger het rendement dat u kunt behalen. In veel gevallen wordt er dan ook geadviseerd om eerst te zorgen voor HR++ beglazing en dak-, vloer- en/of (spouw)muurisolatie, voordat u in een warmtepomp investeert.

Uw warmteafgiftesysteem moet geschikt zijn voor verwarmen met een lage aanvoertemperatuur.

Uw huidige warmteafgiftesysteem moet geschikt zijn voor verwarmen met een lage aanvoertemperatuur (LVT). Dat is belangrijk omdat de warmtepomp niet in staat is om water zo hoog te verwarmen als moderne HR-ketels.

U moet ruimte hebben om een warmtepomp te plaatsen.

Om een warmtepomp te kunnen installeren is er enige ruimte nodig naast uw CV-ketel op de plek waar uw ventilatiebox hangt.

Er moeten ventilatiekanalen aanwezig zijn.

Wanneer u een ventilatieluchtwarmtepomp of lucht-waterwarmtepomp wilt plaatsen, moeten er ventilatiekanalen in de woning aanwezig zijn. Dit type warmtepompen fungeren namelijk ook als mechanisch ventilatiesysteem.

Nog duurzamer én energiezuiniger wonen

Een warmtepomp installatie werkt op stroom. Combineert u de installatie met een andere energiebesparende maatregel, zoals zonnepanelen, dan wekt u de stroom voor de warmtepomp ook nog eens duurzaam op. Dat is gunstig voor uw energierekening, het energielabel en uw woningwaarde. Wilt u weten wat de duurzame mogelijkheden zijn voor uw woning? Vraag dan ons voor advies!

Kan ik subsidie krijgen voor een warmtepomp?

Wilt u als particulier investeren in een warmtepomp? Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunt u een aantrekkelijke subsidie krijgen op de aanschaf van een warmtepomp. Deze subsidie is speciaal voor woningeigenaren die willen investeren in duurzame oplossingen. Meer weten over subsidies? Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Ja, ik wil meer weten over een warmtepomp

Overweegt u om in een warmtepomp te investeren? WKZ Totaalinstallateur kan u vertellen of uw huidige situatie inderdaad geschikt is voor een warmtepomp. Tevens kunnen wij de investering en besparingsmogelijkheden voor u in kaart brengen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.