Storing of een andere vraag? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 055 - 543 14 28

WKZ Installatietechniek
Ventilatie

Ventilatiesystemen in huis

Voor een gezond binnenklimaat is het belangrijk dat de lucht constant ververst wordt. Komt er bij u regelmatig verse, frisse lucht binnen? Nee? Dan kunt u dit makkelijk oplossen door bijvoorbeeld een raam op te zetten. Simpel, maar doeltreffend. Mocht dit nou niet (altijd) mogelijk zijn in een bepaalde ruimte dan kan een mechanische ventilatie of een warmteterugwinning installatie (WTW) een goede oplossing bieden. Bij een mechanische ventilatie wordt de vervuilde binnenlucht door de installatie afgevoerd en komt verse luchtstroom naar binnen via ventilatieroosters en/of openstaande ramen. Een WTW installatie zuigt verse lucht aan van buiten en getransporteerd oude lucht vervolgens naar buiten. In de winter wordt de buitenlucht eerst verwarmt door de afvoerlucht of afvoerwarmte. 

Goede ventilatie voor een gezond binnenklimaat

Onvoldoende ventilatie in huis vergroot de kans op schimmels, uitstoot en fijnstof. Dit kan gevolgen hebben voor uw gezondheid. Gelukkig is aangetoond dat goede ventilatie met behulp van een ventilatiesysteem de kans op gezondheidsklachten verkleint. Denk aan voldoende zuurstof in de slaapkamer en het afvoeren van vochtige lucht in de badkamer om schimmels te voorkomen.

Ventilatiesysteem laten installeren

Heeft u interesse in een ventilatiesysteem? Of wilt u uw huidige systeem vervangen voor een duurzamere oplossing? Wij komen graag langs om uw persoonlijke situatie te beoordelen. Met onze kennis en ervaring op het gebied van luchtverversing, ventilatie en duurzame technieken, kunnen wij altijd een passende oplossing bieden. 

Onderhoud en service van het ventilatiesysteem

Een ventilatiesysteem moet onderhouden worden om goed te blijven functioneren. Regelmatig schoonmaken en de ventilatie laten controleren door daarvoor opgeleide monteurs is essentieel. Met een onderhoudscontract bij WKZ nemen wij het onderhoud en schoonmaken van u over. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken en blijft u verzekerd van schone en frisse lucht in huis. Onze monteurs zijn gecertificeerd en werken volgens de Europese hygiëne normen. 

Maak hier een afspraak voor een ventilatie check

Projecten met ventilatie

Gezondheidscentrum Wezep
Project

Gezondheidscentrum Wezep

Koeling, verwarming en ventilatie op maat​. Aan de Verlengde Meidoornstraat in Wezep is een splinternieuw, duurzaam... Lees verder

Huis van Innovatie Garderen
Project

Huis van Innovatie Garderen

Systemen die allemaal samenwerken voor Het Huis van Innovatie ​. “Je weet vooraf nooit hoe een project gaat lopen, dat laat... Lees verder