Storing of een andere vraag? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 055 - 543 14 28

Project
The Mixer Apeldoorn

Het pand ‘The Mixer’ aan de Landdrostlaan in Apeldoorn stond jarenlang leeg, totdat de huidige eigenaar besloot om er een modern kantoorpand van te maken. De eigenaar wilde graag met het oog op de toekomst stijgen in energielabel. Het pand moest minimaal energielabel C krijgen. Na een flinke verbouwing is het kantoorpand aangepast naar de (energie)eisen van deze tijd. Vanaf nu kun je bij de Mixer werken, vergaderen en lunchen of je eigen werkruimte kopen of huren.

Oude VR ketels maken plaats voor energiezuinige HR ketels

Het hele gebouw is verbouwd en verduurzaamd. Zo zijn er duurzame installaties geplaatst, worden er nog zonnepanelen op het dak gelegd en is het complete gebouw voorzien van LED verlichting met lichtsensoren. WKZ Totaalinstallateur was tijdens dit project onder andere verantwoordelijk voor het vervangen van 2 oude VR ketels voor 3 nieuwe HR ketels. De nieuwe ketels zijn een stuk zuiniger en zorgen ervoor dat het gehele gebouw voorzien wordt van een aangename temperatuur. Van de grote kantoren tot de allerkleinste vergaderruimtes.

Reparatie luchtbehandelingskasten

In de Mixer staan twee luchtbehandelingskasten die niet vervangen hoefden te worden. Ze hebben wel een hele tijd uitgestaan, waardoor sommige onderdelen kapot zijn gevroren. Door deze onderdelen te vervangen en/of repareren werken de luchtbehandelingskasten nu weer naar behoren. Op de begane grond is WKZ aan de slag gegaan met de luchtkanalen in de ontvangstruimte. De lucht werd verspreid via kanalen. Deze zijn vervangen door luchtslangen van textiel. Het voordeel van textiel is dat de lucht op een veel gelijkmatigere manier verspreid wordt. Bovendien zitten in textiel kleine gaatjes, dus de lucht wordt met een minder hoge snelheid over de ruimte verdeeld. Dat zorgt voor extra comfort én het is vele malen zuiniger.

The Mixer is klaar voor de toekomst! Wilt u ook weten wat de mogelijkheden zijn om te verduurzamen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.


Bijbehorende diensten

Klimaatbeheersing Luchtbehandeling Warmtepompen

Bekijk hieronder de foto's van dit project


Klik op de een afbeelding om deze te vergroten