Storing of een andere vraag? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 055 - 543 14 28

Project
Telesto

Peva Vastgoed is een zelfstandige, allround projectontwikkelaar, gespecialiseerd in kleinschalige binnenstedelijke ontwikkeling. Binnenstedelijke ontwikkeling vraagt een speciale aanpak. Van een idee, via het samenbrengen van mogelijkheden, wensen en partijen, naar de uiteindelijke oplevering.

Realiseren van een duurzaam gebouw

Peva Vastgoed had de wens om een duurzaam gebouw op de Zuidas te realiseren. Een ontwerp met een transparante vormgeving, dat een ruimtelijke visie op de vrijheid geeft. WKZ Totaalinstallateur werd gevraagd om een installatie ontwerp te maken dat past bij het gebouw en voldoet aan de duurzame wensen. Een duurzaam gebouw van de toekomst, nu gebouwd.

De installatie

WKZ Totaalinstallateur wist dit te realiseren middels een warmtepomp van Mitsubishi Electric. Deze warmtepomp kan gelijktijdig verwarmen en koelen, waarbij de energie intern wordt getransporteerd. Oftewel de warmte van de ruimte (aan de zonzijde) dat gekoeld moet worden, wordt gebruikt in de ruimte die verwarmd moet worden (schaduwzijde). Dit wordt gedaan door binnenunits, die zijn weggewerkt boven het plafond. Ook de vloerverwarming zit op dezelfde warmtepomp aangesloten. 

Ventilatie gebeurt middels het WTW (Warmte-Terug-Win) principe. Deze zit aangesloten op het centrale systeem. Hierdoor wordt er automatisch omgeschakeld van WTW naar By-pass, want als het buiten koud genoeg is, kan ook met deze koude buitenlucht worden gekoeld.

Het ventilatie debiet wordt geregeld door CO2 opnemers in de ruimte. Hierdoor wordt er niet meer geventileerd dan noodzakelijk. Om deze gehele installatie duurzaam te kunnen voorzien van energie is er natuurlijk gebruik gemaakt van zonnepanelen.

Hoogst mogelijke energiebesparing

WKZ Totaalinstallateur is verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de realisatie en het onderhoud. We kunnen gerust zeggen dat ondanks elk gebouw uniek is, dit wel een heel speciaal ontwerp is. Er wordt individueel comfort geboden met de hoogst mogelijke energiebesparing binnen het budget wat hiervoor beschikbaar is. 


Bijbehorende diensten

Koudetechniek Warmtepompen Zonnepanelen

Bekijk hieronder de foto's van dit project


Klik op de een afbeelding om deze te vergroten