Storing of een andere vraag? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 055 - 543 14 28

Project
Kinderboerderij Laag Buurlo Apeldoorn

Verduurzaming bij Kinderboerderij Laag Buurlo in Apeldoorn

Kinderboerderij Laag Buurlo is gelegen in Apeldoorn Noord, tussen de wijken Zevenhuizen en Osseveld-Woudhuis. Het is een van de grootste kinderboerderijen van Apeldoorn en is alle zeven dagen van de week geopend! Je vindt er een grote variëteit aan dieren zoals: geiten, schapen, ezels, pony's, varkens, konijnen, kippen, eenden en volièrevogels. De grote speelweide op de boerderij is omringd door leuke speeltoestellen voor de kinderen.

 

Een duurzame kinderboerderij

Kinderboerderij Laag Buurlo was al erg goed bezig op het gebied van duurzaamheid en verduurzaming, zo waren er namelijk al zonnepanelen geïnstalleerd, hebben ze een fietsenstalling (met ook daarop zonnepanelen) waar elektrische fietsen opgeladen kunnen worden én een systeem wat er voor zorgt dat regenwater word hergebruikt. Dit systeem is destijds ook door WKZ aangesloten. Met dit systeem vangen ze regenwater op in een ondergrondse tank, van 5.000 liter, en wordt dit water gefilterd. Het gefilterde water wordt vervolgens gebruikt voor het doorspoelen van het toilet. Hierdoor wordt er minder drinkwater gebruikt!

Verduurzaming door WKZ Totaalinstallateur

Het volgende project op gebied van verduurzaming was het vervangen van de CV ketel. In opdracht van Accres Apeldoorn heeft WKZ Totaalinstallateur daarom meerdere airconditioning warmtepomp installaties geleverd en gemonteerd. Deze installaties zijn van het merk Daikin en in de uitvoering van een vloermodel.

In het voorjaar zijn er in totaal vijf lucht-lucht-warmtepomp installaties gemonteerd en deze bevinden zich in het dagverblijf, de kantine, de keuken en de kantoren van de kinderboerderij. Daarnaast is er in het woonhuis van de beheerder ook een lucht-lucht-warmtepomp installatie gemonteerd. Deze voorziet de keuken en slaapkamers, net zoals de overige ruimtes, van een gewenst klimaat.

 

Serge Bernhart, verkoopadviseur bij WKZ Totaalinstallateur, is nauw betrokken geweest bij dit project, hij voegt toe: ‘’We hebben de ketels weggehaald en daarmee gezorgd dat de ruimtes verwarmd worden, door een duurzame verwarming, in plaats van gasverbranding door middel van de CV ketel. De zonnepanelen zorgen voor de opwekking van stroom en deze stroom wordt gebruikt in de airconditioning warmtepomp installaties, die we op diverse locaties op het terrein hebben geplaatst. Daarmee hebben we gezorgd dat we zoveel mogelijk van de opgewekte elektrische energie gebruiken om te verwarmen’’.

 

Bekijk hieronder de foto's van dit project


Klik op de een afbeelding om deze te vergroten

WKZ Installatietechniek Apeldoorn


Apeldoorn

Tweelingenlaan 154
7324 AT Apeldoorn
T: 055 - 543 14 28
[email protected]


Amsterdam

Hoogoorddreef 77
1101 BB Amsterdam
T: 020 692 26 61
[email protected]