Storing of een andere vraag? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 055 - 543 14 28

Project
Hoogenboezem

Ideaal klimaat voor de meubelopslag van Familiebedrijf Hoogeboezem. “Piet Hoogenboezem heeft ons jaren geleden eens gevraagd om een winkel te voorzien van een airconditioningsysteem. Wij hebben toen voor een warmtepomp gekozen met als gevolg dat de gaskraan dicht kon”, zegt Cees van Dongen, directeur van WKZ Totaalinstallateur. “Toen Piet mij belde met het plan voor een nieuw gebouw, was zijn vraag of wij dit op dezelfde manier konden doen.”

Een helder plan met daarin de terugverdientijd beschreven

Familiebedrijf Hoogenboezem meubelen was bezig met nieuwe huisvesting. De bouw van het gecombineerde hoofdkantoor en distributiecentrum was in handen van Bouwonderneming Stout. Ralph Vierwind is projectleider bij WKZ: “Hoogenboezem nam contact met ons op voor de verwarmingsinstallatie. We ontvingen het bestek en verzoek voor een traditioneel systeem. Of we een airconditioning systeem in het hoofdkantoor en gas-heaters in het distributiecentrum aan konden leggen.” Ralph Vierwind neemt het over: “Dat kan”, vertelt de projectleider. “WKZ heeft een helder plan opgesteld voor het nieuwe gebouw. Hierin hebben we uitgelegd hoe we de bruto vloeroppervlakte van 5128m2 wilden verwarmen, en wat de terugverdientijd van de voorgestelde oplossingen is.”

Hoe verwarm je zowel het hoofdkantoor als het distributiecentrum?

WKZ stelde namelijk voor om zowel het hoofdkantoor als het distributiecentrum te voorzien van vloerverwarming: “Een LT-systeem, waarbij we met 220 kilowatt aan luchtwater warmtepompen genoeg warmte opwekken voor de hele hal en het hoofdkantoor daarnaast.” Hoeveel slang hadden jullie nodig? “21.500 meter”, lacht Ralph, “door twee man gelegd, in twee weken. Met een totale bouwtijd van 4 maanden hebben we opgeleverd in mei 2018. Dat was even doorwerken, maar het is mooi gelukt. Om het water overal te krijgen hebben we ook twaalf verdelers en een buffervat van 3.000 liter geplaatst.” Hoe werkt het voor het hoofdkantoor naast de hal? “Daar is de vloerverwarming de basis, en zorgen we voor naverwarming met een VRV installatie met warmtepomp. Die kan koelen en verwarmen. Elke verdieping heeft zijn eigen VAM-unit. Voor de serverruimte hebben we een split unit geïnstalleerd.”

Compleet pakket van Daikin

“Dat is simpel. Iedereen kan een 110kw luchtwater warmtepomp of een VRV systeem leveren. Daikin levert het complete pakket. Alle producten van Daikin communiceren goed met elkaar. Het helpt ook dat Daikin graag met je meedenkt. De Intelligent Touch Manager is het kloppend hart van het totale systeem. Hiermee kunnen we alle producten vanaf een plek bedienen. 

Klaar voor de toekomst

Het nieuwe Hoogenboezem-pand is gasloos. Dit was ook goed te realiseren omdat de schil van het gebouw volgens de meest actuele eisen van het bouwbesluit is geïsoleerd. Daikin-producten staan aan de basis van een LT-systeem dat duizenden vierkante meters op een duurzame manier verwarmt. Hoogenboezem kan verder werken en groeien in een pand met ideale omstandigheden voor meubelopslag: een goede en stabiele luchtvochtigheid en verwarming zorgen ervoor dat hout niet gaat werken en stoffering nieuw blijft.

Bekijk hieronder de foto's van dit project


Klik op de een afbeelding om deze te vergroten

WKZ Installatietechniek Apeldoorn


Apeldoorn

Tweelingenlaan 154
7324 AT Apeldoorn
T: 055 - 543 14 28
[email protected]


Amsterdam

Hoogoorddreef 77
1101 BB Amsterdam
T: 020 692 26 61
[email protected]