Storing of een andere vraag? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 055 - 543 14 28

Project
Globen Apeldoorn

Prachtig om te zien, maar hoe houd je het comfortabel? Op het terrein van de oude papierfabriek in Apeldoorn voerde Globen – uitzendbureau in de groen- en infrasector – een compleet nieuwbouwproject uit: een energieneutraal kantoor inclusief bedrijfshal. De architectuur is modern en bestaat voor een groot deel uit glas. Een overdaad aan daglicht zorgt voor een prettige werkomgeving. En als we toch bezig zijn, dacht de opdrachtgever, maken we onze plannen toekomstgericht. Het dak moet vol zonnepanelen, er moet vloerverwarming komen en ook koeling en warmte via een aparte warmtepomp. Daarnaast mag de verse luchttoevoer niet vergeten worden. En al die zaken mogen géén afbreuk doen aan de opvallende architectuur.

“Globen was niet alleen bezig met duurzaamheid in de zin van nul op de meter, ook de uitvoering werd lokaal gesourced”, vertelt Martijn Giesbertsen van WKZ Totaalinstallateur. Daarom werd WKZ Totaalinstallateur uitgenodigd om een offerte uit te brengen. “De opdracht draaide om comfort, maar ook om esthetiek en functionaliteit. We moesten aan de slag in zowel kantoren, als magazijn en werkplaats. Allemaal met hun eigen look-and-feel. Dat vroeg om flinke vindingrijkheid!” 

De oplossing

Gelukkig heeft WKZ die vindingrijkheid in huis. Martijn: “Er was in geen enkele ruimte een standaardoplossing. Dus iedere keer begonnen we opnieuw. Waar staan we, wat zijn de wensen, wat hebben we om handen, hoe moet het eruit zien? Soms moesten we een valse wand plaatsten, soms moesten we roosters overspuiten en een andere keer bouwden we een hout-look rasterplafond over het eigenlijke plafond heen om de unit te verbergen. We keken telkens tot in de kleinste details hoe we alles zo mooi mogelijk konden wegwerken.”

Het resultaat

Martijn: “Een nieuw pand, klaar voor de toekomst. Gasloos, met een VRV IV-warmtepomp, ventilatie met warmteterugwinning, hemelwateropslag, triple glas, vloerverwarming én -koeling via een aparte warmtepomp en een centrale regelaar met een intelligent tablet controller. Dankzij de zonnepanelen staat er straks een nul op de meter. Dit pand is helemaal zelfvoorzienend en je ziet er niks van.”

Categorie: comfort

Martijn: “De nul op de meter is prachtig, net zoals de uitstraling van het gebouw. Maar het comfort, dat is het allerbelangrijkst in het dagelijks leven van de mensen die bij Globen werken. Met zoveel glas kunnen de zomers van tegenwoordig – 35 tot 40 graden – heel pittig zijn. Nu is dat geen enkel probleem meer. Niet in het magazijn waar er lichamelijk hard gewerkt wordt, en ook niet in de kantoren waar mensen geconcentreerd stilzitten. Het is in alle gevallen een optimaal klimaat.”

Bekijk hieronder de foto's van dit project


Klik op de een afbeelding om deze te vergroten