Storing of een andere vraag? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 055 - 543 14 28

Project
Georg Fischer Waga n.v. Epe

In Epe heeft Georg Fischer een nieuwe bedrijfshal laten bouwen. Door de groei van het bedrijf is er gekozen voor een bedrijfshal en een kantoorgedeelte die qua uitstraling past binnen de omgeving. Het kantoorgedeelte wordt voorzien van een energiezuinig en duurzame lucht-lucht warmtepomp systeem met kanaalmodellen en cassettemodellen. Met dit systeem is het mogelijk om gelijktijdig te kunnen koelen en te verwarmen. Hierdoor ontstaat er een aangenaam klimaat per ruimte. Het is mogelijk met dit systeem om de energie opnieuw te gebruiken.

De kantoren worden voorzien van WTW ventilatie met CO2 regeling hierdoor wordt er vraag gestuurd. Daarnaast wordt ook het loodgieterswerk, sanitair en hemelwaterafvoeren door WKZ Totaalinstallateur verzorgt.

Technisch ontwerp

Door de goede samenwerking en jarenlange vertrouwen heeft WKZ voor dit gebouw het technische ontwerp gedaan, en mag ook de uitvoering gaan realiseren. Hierdoor krijgt Georg Fischer een betrouwbare installatie die voldoet aan hun wensen. 

Een duurzame en energiezuinige installatie

De wens van Georg Fischer was om een duurzame en energiezuinige installatie te gebruiken in de nieuwe bedrijfshal. De installatie moet zorgen voor een goed binnenklimaat. Daarnaast moet en simpelweg een goed functionerende werktuigbouwkundige installatie zijn en die Georg Fischer zoveel mogelijk ontzorgd. 

Welke installaties zijn er gebruikt?

Wij hebben in het installatie ontwerp voor de bedrijfshal een lucht-lucht warmtepompsysteem gebruikt. Hiermee kan ook gelijktijdig verwarmd en gekoeld worden. Zo is er altijd in ieder vertrek een aangename binnentemperatuur en verse lucht doordat er een combinatie is gemaakt met een CO2 gestuurde WTW installaties. 

Van ontwerp tot realisatie en onderhoud

Tijdens dit project is WKZ van begin tot eind betrokken. Van het ontwerp tot de realisatie, maar ook na oplevering blijven wij betrokken bij Georg Fischer. Het onderhoud aan de installaties blijft WKZ doen. Zo is Georg Fischer verzekerd van een goed functionerende installatie. 


Bijbehorende diensten

Klimaatbeheersing Warmtepompen Luchtbehandeling

Bekijk hieronder de foto's van dit project


Klik op de een afbeelding om deze te vergroten