Storing of een andere vraag? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 055 - 543 14 28

Project
Elevatorhuis Rotterdam

De uitdaging

Het Elevatorhuis aan de Parklaan in Rotterdam werd in 1914 gebouwd als hoofdkantoor voor de Graan Elevator Maatschappij ( GEM).Het pand bestaat uit een souterrain, bel-etage en drie verdiepingen. Het Rijksmonument was in de loop der jaren behoorlijk verminkt geraakt:
– Door verbouwingen van wisselende voormalige bewoners, waaronder een bank, werd ook het oorspronkelijke lichthof in het hart van het pand dichtgezet met vloeren op de 2e en 3e verdieping. – – Er was geen lichtinval meer door het monumentale glas-in-lood tongewelf boven de monumentale hal.
– Ook werden gebouwdelen gesloopt, nieuwe afwerkingen werden aangebracht en hing het gebouw vol met detonerende airco-units.
– De ambitie van de opdrachtgever was het terugbrengen van de oorspronkelijke allure in evenwicht met een duurzame exploitatie als kantoorverzamelgebouw.

 

De oplossing

Echter kwam dankzij WKZ Totaalinstallateur en Daikin een samenwerking tot stand, waarbij de installaties van Daikin  ( waaronder het VRV vloermodel met omkasting) geen inbreuk hebben op de uitstraling van het monument. Het VRV Heat Recovery systeem werd zo onzichtbaar mogelijk geplaatst en gemonteerd door WKZ en kan onafhankelijk van elkaar koelen en verwarmen. Het geplaatste sanitair onderscheidt zich nu duidelijk zonder tegels die concurreren met het nieuwe monument. Het gebouw is grondig gerenoveerd tot een uniek bedrijfsverzamelgebouw: kantoorunits, werkplekken en vergaderruimtes.

Het resultaat

Alle hedendaagse technieken en comfort liggen verscholen in de teruggewonnen oude stijl. Door slimme ingrepen is Energielabel A bereikt. Dit terwijl het monument juist haar gehele uitstraling van destijds terug heeft: de oorspronkelijke glaskap werd weer zichtbaar, het daglicht in het hart van het gebouw werd teruggebracht. oorspronkelijke tegels kwamen weer tevoorschijn, kantoren werden bevrijd van de bekende systeemplafonds en kregen hun voormalige hoogtes en uitstraling terug en werd de sfeer weer voelbaar, waardoor historie en toekomst elkaar nu kruisen en prachtig samen gaan. Het dakkapel biedt uitzicht op de Maas, de Wilhelmina-pier en de cruiseterminal, kortom: Het Elevatorhuis heeft weer een mooie toekomst voor ondernemers met hart voor Rotterdam en duurzaamheid. WKZ. Wens Klimaat Zekerheid. Ook in Rotterdam.

De Awardcategorie: Smart Buildings 

Een prachtige samenwerking en ontwikkeling in teamverband: opdrachtgever, architect, aannemer en WKZ. Oorspronkelijke ruimte en hoogte zijn weer teruggebracht: Geen systeemplafonds, geen units aan het plafond, geen thermostaten aan de wand, geen ventilatiekanalen in het zicht. De regeling van de units gaat via de cloud en per locatie te beheren. Als de gebruiker naar kantoor gaat, kan hij deze vanuit huis aanzetten, zodat hij in een gewenst warm OF juist gekoeld kantoor arriveert. De beheerder krijgt, net als WKZ, een email bij een eventuele storing. Zo kan WKZ op afstand al een diagnose doen en zorgen dat de monteur met de juiste onderdelen kan vertrekken om het naar tevredenheid op te lossen. Het stroomverbruik is te visualiseren en te vergelijken, waardoor er op elektriciteitskosten bespaard kan worden, indien nodig.

 

Elevatorhuis Rotterdam

Bekijk hieronder de foto's van dit project


Klik op de een afbeelding om deze te vergroten

WKZ Installatietechniek Apeldoorn


Apeldoorn

Tweelingenlaan 154
7324 AT Apeldoorn
T: 055 - 543 14 28
info@wkz.nl

Amsterdam

Westhavenweg 58 F
1042 AL Amsterdam
T: 020 692 26 61
amsterdam@wkz.nl