Storing of een andere vraag? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 055 - 543 14 28

Project
De Groot Wonen Apeldoorn

Warmtepomp-airconditioning installaties voor De Groot Wonen meubelboulevard in Apeldoorn

De Groot Wonen realiseert al meer dan 60 jaar de mooiste interieurs voor haar klanten. WKZ Totaalinstallateur is bezig met het realiseren van een klimaatsysteem voor de woonwinkels. Want niet alleen bij De Groot Wonen, maar ook bij Henders&Hazel, Pronto en SuperKeukens verzorgt WKZ de warmtepomp-airconditioning installaties. Deze woonwinkels zitten bij elkaar in één pand, onder de naam ‘De Groot Wonen’, aan het Rietveld te Apeldoorn.

 

Wens

Voor het verhaal van dit project gaan we terug naar 2019; in 2019 kwam onze adviseur Serge Bernhart voor het eerst in contact met Harold de Groot, eigenaar De Groot Wonen, voor een koeling bij SuperKeukens. De wens van Harold was om te koelen in de winkel, het was hier veel te warm namelijk. WKZ heeft destijds vier warmtepomp-airconditioning installaties geleverd en gemonteerd bij SuperKeukens.

Eind december 2021 heeft WKZ opdracht gekregen om ook voor Henders&Hazel, Pronto en De Groot Wonen warmtepomp-airconditioning installaties te leveren en te monteren. Dit omdat de bestaande gasverwarming installaties defect waren en einde levensduur. In januari 2022 is WKZ begonnen met het installeren van deze warmtepomp-airconditioning installaties in het gehele pand om te koelen en te verwarmen!

Klimaat

Voor de woonwinkels is er gekozen voor een inverter gestuurde warmtepomp-airconditioning installatie van het merk DAIKIN. De installatie wordt uitgevoerd als splitsysteem. Een splitsysteem bestaat uit een binnen- en buitendeel met daartussen een dunne koelleidingverbinding.

Het systeem wordt uitgevoerd met een plafond inbouwmodel binnendeel. Deze binnendelen zijn speciaal ontworpen voor situaties waar een warmtepomp-airconditioning onopvallend aanwezig dient te zijn. Voor ruimtes zoals woonwinkels zijn deze binnendelen een perfecte toepassing. Het binnendeel wordt namelijk grotendeels in het plafond geïntegreerd. Het gedeelte dat zichtbaar is, heeft een slanke en moderne vormgeving. Deze binnendelen hebben 360° Round Flow lucht uitblaas voor een optimale lucht- en temperatuurverdeling.

Zekerheid

De warmtepompen zorgen voor warmte in het pand. Door toepassing van een warmtepomp-airconditioning kan je met weinig energie verwarmen en koelen bij De Groot Wonen. Daarnaast gaat WKZ jaarlijkse onderhoud verzorgen en 24/7 service aanbieden bij een storing aan de installatie.

Binnenkort worden deze werkzaamheden afgerond en zal de installatie overgedragen worden aan De Groot Wonen, zodat iedereen weer met een gewenst klimaat kan winkelen.

 


Bijbehorende diensten

Klimaatbeheersing Warmtepompen Airconditioning

Bekijk hieronder de foto's van dit project


Klik op de een afbeelding om deze te vergroten