Storing of een andere vraag? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 055 - 543 14 28

Project
Autotijd Apeldoorn

Van oud slijperij naar duurzame auto showroom in Apeldoorn Noord

Autotijd neemt al vele jaren een unieke positie in op de Nederlandse markt van jonge occasions. Autotijd is een gevestigde naam in Apeldoorn en bekend in heel Nederland. Na negen jaar zich te vestigen in Apeldoorn Zuid, was het tijd voor een nieuwe locatie in Apeldoorn Noord. De, nieuwe, sfeervolle showroom is gelegen in het hart van de Veluwe.

 

Nieuwe locatie

In 2022 besloten Tonnie Karsten (eigenaar) en Lara Poelen (mede-eigenaresse) om met Autotijd te verhuizen van de Gladsaxe naar de Sleutelbloemstraat in Apeldoorn. Een nieuw hoofdstuk voor Autotijd! Het pand aan de Sleutelbloemstraat komt uit 1972 en door de staat & indeling begon het nieuwe hoofdstuk met veel sloopwerk. Het pand werd helemaal gestript, om het vervolgens vanaf nul op te bouwen.

Tonnie en Lara willen zich met Autotijd onderscheiden van andere reguliere autobedrijven. Ze willen echt een beleving meegeven aan hun klanten en er samen een feestje van maken. Als we het hebben over uitstraling, springt Autotijd er zeker boven uit! Je loopt het pand binnen op een zwarte vloer met gouden vlokken en ziet, naast alle prachtige auto’s, in de showroom grote planten & decoratie stukken staan. Door de hardere loungemuziek in de showroom onderscheiden ze zich en is er een gezellige sfeer. Ook kan je in de grote keuken midden in de showroom samen met Tonnie, Lara of één van de andere medewerkers een heerlijk bakkie koffie drinken. En om het helemaal af te maken hebben ze een echte mancave, met bar en biljarttafel!

 

Totaaloplossing

Op aanbeveling van de architect, Courage, van Tonnie en Lara ging Autotijd in 2022 de samenwerking aan met WKZ Totaalinstallateur. Ze kwamen bij Cees van Dongen (directeur en adviseur) met de wens om hun nieuwe pand duurzaam te maken. En dat is zeker gelukt!

In oktober 2022 is WKZ gestart met het installeren van airconditioning warmtepomp installaties. In de showroom zijn er zes buitendelen aangesloten op negen binnendelen. Daarnaast heeft deze locatie een wasstraat waar één airconditioning warmtepomp systeem hangt. En ook op de kantoren hebben ze een prettig binnenklimaat, doordat er drie buitendelen zijn aangesloten op acht binnendelen. Alle airconditioning warmtepomp installaties zijn van het merk Daikin.

WKZ heeft een totaaloplossing gerealiseerd bij Autotijd, en dat komt niet alleen door de airconditioning warmtepomp systemen. Er zijn namelijk nog veel meer systemen geïnstalleerd! Voor het kantoor in de kelder is er een warmteterugwin installatie geïnstalleerd. In de toiletten wordt de afzuiging geregeld via de verlichting. In het gehele pand zijn er elektrische radiatoren opgehangen en aangesloten. Voor de elektrische doorstroom heeft WKZ voor een warm water voorziening gezorgd. En ook zijn de waterleidingen, wasbak & buitenkranen en keukens aangesloten door WKZ.

 

Betrokkenheid

Cees van Dongen, verteld over het project: ‘’Tijdens het project werden er nog wel eens dingen aangepast en waren er veel ontwikkelingen, waardoor er flexibiliteit van iedereen werd verwacht. We hebben een geweldig resultaat behaald als team, wat me enorm trots maakt. Het is daarnaast bewonderenswaardig om te zien hoe diep Tonnie en Lara betrokken zijn bij het welzijn van hun bedrijf.’’

Lara Poelen, voegt nog toe: ‘’Het pand van Autotijd is erg groen & duurzaam geworden. Naast de door WKZ geïnstalleerd systemen hebben we ook nog zonnepanelen op het dak laten plaatsen. Het pand had voorheen energielabel C, maar heeft onlangs energielabel A+++ gekregen! We zijn erg blij met het resultaat wat WKZ Totaalinstallateur heeft geleverd. De samenwerking tijdens het gehele project verliep erg soepel. Als er ergens een probleem was, konden we altijd op WKZ terugvallen. Tonnie en ik zijn alleen maar erg tevreden!’’

 

 

 


Bijbehorende diensten

Warmtepompen Airconditioning Ventilatie

Bekijk hieronder de foto's van dit project


Klik op de een afbeelding om deze te vergroten