Storing of een andere vraag? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 055 - 543 14 28

Nieuws
Toekomst van WKZ Totaalinstallateur vanaf 2023 in handen van Max en Sam

Zonen van directeur Cees van Dongen starten het overnametraject

Het wordt een spannend en uitdagend traject voor Max en Sam van Dongen. Zij hebben hun ambitie uitgesproken om WKZ Totaalinstallateur uit Apeldoorn, het bedrijf van hun vader over te nemen. Directeur (en trotse vader) Cees van Dongen: “Ze zijn nog jong, maar ik heb er alle vertrouwen in dat zij zich de komende jaren nog meer gaan ontwikkelen en de visie en missie van WKZ verder doorzetten.” 

VAN HOBBY TOT SUCCESVOL BEDRIJF IN DE DUURZAME KOELTECHNIEK

Al ruim 35 jaar staat Cees van Dongen aan het hoofd van WKZ Totaalinstallateur. Cees: “De koeltechniek was mijn hobby. Door hard te werken en de juiste mensen om mij heen te verzamelen heb ik WKZ mogen ontwikkelen tot een prachtig bedrijf. We begonnen klein, waarbij ikzelf als monteur de koelinstallaties uitdacht, installeerde en onderhield. Nu, 35 jaar verder, zijn we met 53 man aan het werk in twee vestigingen. Ik ben enorm trots op de kennis die we in huis hebben, de ervaring die we hebben opgebouwd en de uitzonderlijke projecten waar we onderdeel van zijn. Vooral onze ‘op maat’ projecten zijn bijzonder. Waar een andere installateur denkt, ik begin er niet aan, zie ik juist de uitdaging om het project toch aan te pakken.”

KEUKENTAFELGESPREK WORDT WERKELIJKHEID

Nu is het tijd voor de volgende generatie. Cees: ‘Ik mag van geluk spreken dat Max en Sam WKZ willen overnemen. Dat is toch het mooiste wat je je als ondernemer kunt wensen.” De overname zal niet van de één op de andere dag plaatsvinden, maar gezamenlijk met het huidige managementteam gaan Max en Sam het uitdagende overnametraject in. Max: “Je weet natuurlijk als je vader een bedrijf heeft, dat deze mogelijkheid op een gegeven moment komt. Vooral doordat onze interesses ook in de techniek liggen en wij al jaren in het bedrijf werken. De gesprekken begonnen aan de keukentafel bij Cees en Renet en toen we het zeker wisten, zijn we met het managementteam om de tafel gegaan. Gelukkig reageerden ze positief en zijn ze klaar om samen met ons aan de slag te gaan.” Sam: “De focus voor ons ligt nu op het verzamelen van informatie, de ondernemersrol ontdekken en ons eigen pad bepalen. Ik ben van ons tweeën degene die het meest praktisch en technisch is ingesteld. Ik zie mijn rol dan ook als ondersteunend en sturend aan de buitendienst. Max zal zich gaan richten op de interne processen, zoals verkoop en financiële zaken.”

BEKENDE GEZICHTEN VOOR DE KLANTEN 

Voor de huidige klanten van WKZ zijn Sam en Max geen onbekenden. Beiden werken al jaren mee in het bedrijf. Sam eerst als stagiair en later in diverse monteursfuncties. Max begon ook als monteur en leidt nu zijn eigen projecten en ontwerpt de bouwkundige installaties als tekenaar. Cees: “Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe Max en Sam hun slagvaardigheid tonen bij klanten. Ze pakken hun nieuwe rol goed op en van klanten krijg ik positieve feedback terug. Het is natuurlijk ook fijn voor onze klanten dat WKZ in handen blijft van bekende gezichten.” 

DUURZAME KOERS BLIJVEN VAREN

Welk advies geeft Cees mee aan zijn zonen? Cees: “Blijf altijd visie houden. Waar speel je op in en hoe houd je vast aan de koers die je vaart? Toen ik 15 jaar geleden uitsprak dat ik geloof in duurzame installaties en hun waarde voor de toekomst, reageerde de eerste klant ook niet gelijk enthousiast. Maar door het verhaal te blijven vertellen en te blijven overtuigen dragen wij nu bij aan belangrijke duurzame stappen bij kleine en grote klanten.” Max vult daarbij aan: “Een passende, duurzame oplossing bieden. Dat is waar wij goed in zijn en dat zullen we ook blijven doen. Daarbij houden we rekening met het gebouw, de toekomst en het budget.” Sam: “Ik heb enorm zin om dit overnametraject in te gaan. Een stap vooruit zetten met WKZ, blijven kijken naar waar de kansen liggen en welke kant we op willen.” En welke koers gaat Cees varen? Cees: “De komende jaren blijf ik uiteraard nauw betrokken en zal ik Max en Sam blijven adviseren en coachen. En daarnaast verheug ik mij op de vrije tijd en de mooie zeilreizen die ik met mijn partner Renet, nog graag wil maken.”  


Cees: “Door ons verhaal over het belang van duurzame installaties te blijven vertellen dragen wij nu bij aan belangrijke duurzame stappen om klimaatverandering tegen te gaan..” 

Laatste nieuwsberichten:

NewTechFestival 2023
Nieuws

NewTechFestival 2023

NewTechFestival 2023 Bedrijven presenteren hun techniek en WKZ Totaalinstallateur is ook van de partij! Het NewTechFestival vindt... Lees verder

WKZ bestaat 30 jaar: Aftermovie
Nieuws

WKZ bestaat 30 jaar: Aftermovie

Wat een feest, wat een geweldige avond! We hebben enorm genoten van deze feestelijke dag. Hierbij presenteren wij met trots de... Lees verder

Daikin Awards 2023
Nieuws

Daikin Awards 2023

Daikin Awards 2023 Dit jaar was de eerste editie van de Daikin Awards weer sinds 2019. In 2019 was WKZ maar liefst tweemaal... Lees verder

Daikin Award Smart Building winnaar genomineerd voor Duurzaamheidsprijs
Nieuws

Daikin Award Smart Building winnaar genomineerd voor Duurzaamheidsprijs

WKZ Totaalinstallateur heeft in 2019 de Daikin Award gewonnen in de categorie Smart Building, met het duurzame project Het... Lees verder