Storing of een andere vraag? Wij zijn 24/7 bereikbaar op 055 - 543 14 28

WKZ Installatietechniek
Verlichting

Bespaar met verlichting!

Als ondernemer kunt u flink besparen op uw energierekening door de juiste verlichting te gebruiken. Een kantoor heeft hele andere eisen op het gebied van verlichting dan een grote bedrijfshal. Met een duurzaam lichtplan kunt u het energieverbruik verlagen zonder dat het ten koste gaat van de lichtkwaliteit. Onze E-tak biedt diverse simpele, doeltreffende oplossingen om te bezuinigen op verlichting. Zowel op energiekosten als op de vervangingskosten. 

Wij verzorgen de verlichting in fabrieken, kantoorpanden en utiliteitsgebouwen. Ieder gebouw of ruimte vraagt weer om andere aandachtspunten. De specificaties van de ruimte combineren wij samen met uw wensen in een geschikt lichtplan. Soms kan een gebouw met minder verlichting (en dus minder energieverbruik) net zo intensief gebruikt worden als voorheen. Daarbij houden wij rekening met de Europese normen en energieverbruik. Uiteraard wordt het lichtplan vakkundig en veilig geïnstalleerd door de specialisten van WVM Elektrotechniek.

Laat een duurzaam lichtplan uitrekenen

Wilt u weten op welke manieren u kunt besparen op verlichting? Wat u kunt doen naast het vervangen van gloeilampen voor LED lampen? Wij kunnen u helpen uw huidige lichtplan om te zetten naar een duurzaam lichtplan. Met energiezuinige lichtbronnen en de juiste regelapparatuur bespaart u eenvoudig. Denk aan slimme oplossingen als vaste dimtijden, bewegingssensoren en daglichtregeling. Wij hebben een rekenmodule ontwikkeld waarmee u heel simpel kunt uitrekenen hoeveel u kunt besparen met verlichting.

Subsidie op duurzame investering

Zakelijk investeren in duurzame verlichting kan nu nog interessanter zijn door diverse subsidies. Wanneer u bij het lichtplan gebruik maakt van buizen met spiegelreflector, dan kunt u aanspraak maken op de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. De EIA is bedoeld voor ondernemers die willen besparen door energiebesparende technieken toe te passen. Door de EIA bespaart u als ondernemer niet alleen op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. Daarnaast subsidieert de EIA ook de advieskosten. Zo kunt u zich vrijblijvend laten informeren over mogelijkheden van duurzaam investeren. 

 

Goed om te weten: ondernemers die een bedrag tussen de €2.100 en €236.000 investeren in bedrijfsmiddelen komen in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Deze bedrijfsmiddelen moeten dan wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek. De KIA is een percentage van al uw investeringen. Hoe hoog dat percentage is, hangt af van het geïnvesteerde bedrag. Wilt u meer informatie over subsidies? Wij kunnen u adviseren.